קודן לדלת כולל התקנה

בבניינים בימינו יש את כל הציוד הדיגיטלי המתקדם כמו אינטרקום עם מצלמה ופתיחת דלתות באמצעות כרטיסים חכמים. כדאי להגן על המקום כדי שאנשים לא רצויים לא יוכלו לשוטט להם פנימה והחוצה ללא בקרה.

מי צריך קודן לדלת או לשער חשמלי?

קודן הוא התקן אבטחה שניתן לשים על גבי דלתות או שערים, אשר 'יודע' את הקוד ומאפשר לפתוח את הדלת רק אם אתה מכיר את הקוד. קודן נותן רמת אבטחה שלא הייתה זמינה קודם לכן, מכיוון שהאלטרנטיבה לקודן היא שימוש במפתח בכל פעם שרוצים לסגור או לפתוח את הדלת או את השער.

אנשים שלא מכירים את הקוד לא יוכלו לפתוח את הדלת/שער כי הם לא יוכלו להפעיל את הקודן. קודן מגיע בדרך כלל כמכשיר אלקטרוני שניתן להגדיר באמצעות סיסמה או קוד, שיפתחו דלתות ושערים גם ללא השימוש במפתח. אם תקליד קוד שגוי, הדלת או השער לא יפתחו. אם תקליד קוד נכון, השער או הדלת ייפתחו.

קודן לא יכול לעבוד עם מנעולים רגילים, אלא רק חשמליים ומגנטים. מנעולים חשמליים משתמשים במנועים כדי להכניס לשוניות לגוף הדלת ולפתוח אותה כאשר הם מקבלים פקודה מהקודן. כדי לפתוח דלת נעולה מגנטית, יש להזין את הקוד הנכון וזה יוביל לפתיחת הנעילה של מנעול הדלת.

על ידי התקנת קודן לדלת מעבר ליד הכניסה או היציאה, אתה יכול לייעל את מערך האבטחה ולהגביר את תפוקת העבודה.

מנעולי קוד הופכים מבנים ומתחמים לבעלי אבטחה משמעותית יותר. עם זאת, הם גם מקלים על השליטה לגבי מי יכול להיכנס ולצאת מהבניין מכיוון שאינך צריך לשאת מפתחות פיזיים. בנוסף, לוחות המקשים מושלמים מכיוון שהם ממזערים את הסיכויים לגישה לא מורשית. אין צורך לעבוד עם מפתחות כלשהם.

סוגי קודנים לדלת

סוגים שונים של קודנים לדלת ולשער ולכן חשוב להיות בטוחים שאתם מקבלים את הקודן הנכון. לדוגמה, דגמי קודן מסוימים מאפשרים קודי אבטחה מתוחכמים יותר בעוד שאחרים מהווים חלופות זולות יותר. מגוון סוגי הקודנים לדלתות ושערים מעניק לעסקים את האפשרות לבצע בחירה בהתאם לצרכים הספציפיים שלהם. הסוגים השונים של קודני דלת ושער כוללים קודנים עם הפעלה אלטרנטיבית (ללא קוד). כאן מדובר בקודנים הפועלים על-ידי כרטיס מגנטי, צ'יפ, נתונים ביומטריים (טביעת אצבע או סריקת רשתית העין), התממשקות לאפליקציה וכד’.

כיצד מותקן הקודן בדלת של דירה, בניין או בית פרטי?

אין הבדל מהותי בין התקנת קודן לדלת כניסה לבין התקנת קודן לשער חשמלי. בשני המקרים התהליך אורך בין שעה לארבע שעות, תלוי במורכבות העבודה, התשתית הקיימת והאם כבר קיים מנגנון נעילה מתאים (חשמלי או מגנטי). להלן שלבי ההתקנה השונים:

✔️ הכנת תשתית החשמל – הקודן עצמו מופעל באמצעות חיווט המגיע אליו מאחור. מנעולן מקצועי יודע לבצע את החיווט בצורה מקצועית ולהעביר את הכבל החשמלי בתוך הקיר או בתוך צינור ייעודי. בסופו של התהליך הוא מאבטח את החיווט וגם דואג למראה האסתטי של האזור.

✔️התקנת הקודן – לאחר הכנת תשתית החשמל, זה הזמן להתקין את הקודן. ישנם שני סוגי התקנה: הראשון הוא התקנת הקודן על גבי הדלת או השער, או קירות סמוכים. האפשרות השנייה היא להתקין אותו בחלל ייעודי, כמו גומחה שנחצבה בקיר או רווח מנוסר בשערים. בשיטה זו, הקודן בטוח יותר מאשר כשהוא מותקן על משטחים כמו קירות, דלתות ושערים.

✔️ חיבור הקודן למנגנון הנעילה – לאחר ההתקנה על המנעולן לחבר את הקודן למנגנון הנעילה החשמלי, לבצע קידוד ראשוני ובדיקות תפקוד. במהלך הניסיון יש לוודא שהקידוד המכני עובד בסנכרון מלא עם מערכות אחרות הקשורות לנעילה של דלתות ושערים שלא לצורך. זה חשוב במיוחד כאשר אתה מתקין קידוד מכני לדלת אש או יציאת חירום ליד בניין. מנעולנים מנוסים ומקצועיים מסוגלים לבצע כל משימת התקנה על כל סוג של דלת בצורה הטובה ביותר. בין אם אתה צריך קודן לדלת צירים, או שער חיצוני.

מחירי קודן לדלת כולל התקנה

טווח המחירים הינו די רחב משום שאין התקנת קודן לדלת בבית פרטי משתווה להתקנת קודן בבניין משרדים עם חיבור למצלמה, טלפון ואינטרקום). באופן כללי מחיר של קודן לדלת כולל התקנה מתחיל מאזור ה 1,000 ₪ ויכול לטפס גם לאזור ה 4,000 ₪ בבתים משותפים כאשר מדובר על התקנה יחסית מורכבת. יש גם התקנות יקרות יותר של קודן לדלת, הכל תלוי במורכבות המכשיר ולכמה תשתיות חיצוניות עליו להתחבר. יתכנו גם עלויות נוספות במידה ויש צורך להתקין גם מנגנון נעילה חשמלי או מגנטי.